O poreznom savjetništvu

Prema čl. 2., st.2. Zakona o poreznom savjetništvu, porezno savjetništvo je djelatnost davanja savjeta o pitanjima iz zakonodavstva vezanog za poreze i druga javna davanja, izrada i ovjera poreznih prijava i drugih akata u porezno-pravnom odnosu, kontinuirano ugovoreni nadzor pravilnosti vođenja poreznih i računovodstvenih evidencija koje se vode radi izrade poreznih prijava i drugih poreznih isprava i porezno praćenje pojedinog poreznog obveznika koje porezna uprava uzima u obzir prilikom sustavne procjene umanjenja rizika prije pokretanja nadzora, stjecanja posebnog statusa tog poreznog obveznika u svrhu promicanja dobrovoljnog ispunjenja poreznih obveza pred poreznim tijelima i drugih poreznih postupaka, zastupanje u svim poreznim i prekršajnim postupcima pred poreznim tijelima, sudjelovanje u poreznim upravnim sporovima, vještačenja po odluci suda i/ili poreznog tijela u poreznim predmetima.

Zakon o poreznom savjetništvu obvezuje na čuvanje poslovne tajne, tako da su sve informacije ili spoznaje dobivene od strane klijenta ili do kojih se došlo radom, strogo čuvane. 

Prema čl. 5., st.5. poreznim savjetništvom ovlaštene su baviti se samo fizičke osobe koje imaju odobrenje za rad i djelatnost obavljaju u skladu s odredbama Zakona o poreznom savjetništvu.
T: +385 1 5544 350
F: +385 1 37 58 211
Selska cesta 90b, Zagreb
OIB: 91429263075
email: info@as-poreznosavjetovanje.hr
web: www.as-poreznosavjetovanje.hr

As-poreznosavjetovanje.hr.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Koristeći našu web stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Više o kolačićima saznajte ovdje

Slažem se